نغمه دل
 
قالب وبلاگ

دراین محله که قبلا خود بعنوان یک روستا بوده و الآن به یکی از محلات شهر یزد تبدیل شده است عزاداری ابا عبد الله الحسین (علیه السلام) بصورت باشکوهی برگزار میشود.

جوانان این محله از چند روز قبل از محرم اقدام به بستن و سیاه پوش کردن و نصب پرچم و بیرق در محله میکنند، از ابتدای کوچه ی اصلی ورودی خیابان گرفته تا درب مسجد و سپس داخل مسجد را به صورت زیبایی با کتیبه ها و پارچه های اما حسینی سیاه پوش مینمایند.

این مسجد( مسجد جامع رحمت آباد) قدیمی ترین مسجد رحمت آباد است که اداره آن با استفاده از وقفیات آن وکمکهای مردمی انجام میشود.

این محله نیز همچون دیگر محلات یزد دارای هیأت عزاداری است که هر سال در محرم بصورت باشکوهی به عزاداری و مرثیه سرایی صحرای کربلا می پردازد.

در گذشته ، از شب اول ماه محرم تا شب سیزدهم افرادی به عنوان بانی روضه ،خرج چای و کیک و حق الزحمه روحانی یا مداح را بعهده میگرفتند و در شب عاشورا آش حلیم امام حسینی منسوب به یزد را می پختند( که این خود داستانی جدا دارد) و مردم هم بعد از نماز صبح جهت دریافت آش به محلی که جنب مسجد قرار دارد مراجعه میکردند.

امروز خود همان افراد قدیمی یا بازماندگان ایشان هنوز هم بانیان روضه های محرم میباشند.

 چند سالی هم هست که افرادی به صورت تک تک و یا شریکی بانی میشوند برای دادن شام به عزاداران ابا عبد الله الحسین (علیه السلام) که تا پاسی از شب گذشته مشغول عزاداری هستند، مثلا یک شب را جوانان محله بعهده گرفته اند که خودشان هم با عنوان خادم الحسین هر شب زحمت پخت و پز و توزیع غذا بین مردم را در مسجد بعهده دارند.

همچنین چند سالی است که جدا از روحانیونی که بانیان روضه دعوت میکنند ، روحانی دیگری را هم غیر از روحانیون محلی از قم یا جای دیگری دعوت میکنند تا بعنوان آخرین برنامه هرشب به منبر برود و پس از صحبتهای او سفره شام را پهن میکنند و به همه شام میدهند.( که این خود نیز داستان مفصل دارد).

اما در این ایام هر شب یک یا چند هیأت به جز هیأت خود رحمت آباد ، که قبلا دعوت شده اند در مسجد جامع رحمت آباد حاضر میشوند و به سینه زنی یا زنجیر زنی و عزاداری امام حسین(علیه السلام) میپردازند ، که در بیرون مسجد با شیر گرم هم از ایشان پذیرایی میشود.

و اما مراسم عاشورا در رحمت آباد

نقل برداری بر و سر دست بردن شدّه

توزیع آش در صبح بعد از نماز

پرسه زنی

بزرگداشت خانواده شهدای رحمت آباد توسط هیأت عزاداری

برپایی روضه در مسجد جامع از صبح

برگزاری نماز ظهر عاشورا

دادن ناهار به عزاداران و نمازگزاران و اهالی محل توسط بانی

از مهمترین این مراسم نقل برداری است که در عصر عاشورا انجام میشود:

از قبل نقل را که بانی ساخت و نگهداری آن هم مشخص میباشد، با بیرقها و پارچه های سیاه و آینه تزئین میکنند.

در عصر روز عاشورا ، کف حسینیه که نقل درآنجا قرار دارد را آب و جارو میکنند و جوانان محل وکسانی که توانایی دارند کفشهایشان را از پا در می آورند و زیر نقل قرار میگیرند تا با فرمان لیدر محل نقل را که بمنزله ی تابوت امام حسین (علیه السلام) است از جا بردارند و سه مرحله هر مرحله سه دور در حسینیه بچرخانند، پس از هر مرحله که نقل بزرگ چرخانده شد نقل کوچکی که به منزله تابوت علی اصغر امام حسین است بر روی دستهای نوجوانان محل سه دور در حسینیه چرخانده میشود. و اینها همه با فریاد حسین حسین یا حسین مردم صورت میگیرد.

پس از پایان نقل برداری چند نفر از بانیان نوحه میخوانند ومردم به سر و سینه میزنند و سپس افراد نذورات خود را که شامل شکلات و نقل از بر روی نقل میریزند و یا در بین عزاداران پخش میکنند.

از دیگر مراسم عاشورا که یکی دو سالی است در رحمت آباد انجام میشود مراسم شینه خوانی و تجسیم حادثه ی کربلا و بازار شامه و اسیران دشت کربلا است.

بزرگداشت خانواده ی شهدا

از صبح روز تاسوعای حسینی هیأت عزاداری رحمت آباد زنجیرزنان در کوچه های محل راه می افتد و به در خانه هایی که افرادی از آنها شهید شده اند میرود و ایشان را تکریم و دلداری میدهد و با این عمل به این خانواده ها میفهماند که مردم هنوز خاطره ی عزیزان از دست رفته ی ایشان را فراموش نکرده اند و همچنین حماسه ی فرزندان ایشان در راستای همین حماسه ی حسینی است...

(نظر بدهید)


[ جمعه 89/9/26 ] [ 6:0 عصر ] [ محمد مهدی دشتی ] [ نظر ]


[ یکشنبه 89/9/21 ] [ 6:58 عصر ] [ محمد مهدی دشتی ] [ نظر ]

با هماهنگی که از ابتدای محرم با دانش آموزان کرده بودیم ، قرار گذاشتیم از امروز بچه ها در صبحگاه درباره چیزهایی که در مجالس عزاداری ای که شرکت کرده اند صحبت کنند  .

نویا قل قول کنند و  یا نظر بدهند.

قعلا امروز یک نفر صحبت کرد و دیگران هم توجه خوبی به این کار داشتند.

امیدوارم نتیجه خوبی دهد .

به نظر من بد نیست در مراسم صبحگاه و نماز جماعت از مباحث و اطلاعات و تواناییهای دانش آموزان بصورت میتینگ استفاده شود، صبحگاه متنوع تر هم خواهدشد.

 ضمنا ما هر روز در ماه محرم در انتهای مراسم صبحگاه قراز آخر زیارت عاشورا از ( السلام علی الحسین و علی علی بن ...) تا آخر را با هم میخوانیم . قبلا فقط روزهای دوشنبه و چهارشنبه میخواندیم.

این هم برای بچه های ما خیلی چذاب و قابل توجه است.

(نظرات شما باعث پیشرفت ماست)


[ شنبه 89/9/20 ] [ 7:21 عصر ] [ محمد مهدی دشتی ] [ نظر ]


[ جمعه 89/9/19 ] [ 11:51 عصر ] [ محمد مهدی دشتی ] [ نظر ]

 

باز این چه شورش است که در خلق عالم است

باز این چه نوحه و چه عزا و چه ماتم است

در بارگاه قدس که جای ملال نیست

سرهای قدسیان همه بر زانوی غم است

جن و مَلَک بر آدمیان نوحه میکنند

گویا عزای اشرف اولاد آدم است

    فرا رسیدن ایام شهادت سومین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت امام حسین علیه السلام بر عموم دوستداران و رهروان حضرتش تسلیت باد.

ما امسال در مدرسه با بچه ها تصمیم گرفتیم تا هیئتی برای عزاداری امام حسین (ع) راه بیندازیم , از همین امروز هم دانش آموزانی که میتوانستند مداحی یا مرثیه سرایی کنند آمدند و در بین  بچه های سینه زن نوحه سرایی کردند و با وجود کم بودن تعداد بچه ها چه زیبا و دلنشین هم شد.

باشد که مورد قبول آقا امام زمان و جد بزرگوارش امام حسین قرار گیرد.


[ دوشنبه 89/9/15 ] [ 5:25 عصر ] [ محمد مهدی دشتی ] [ نظر ]

امروز در برنامه ی آموزش احکام و نماز به دانش آموزان بیشبر به این مسئله دقت کردم که :

متأسفانه اکثر کودکان نابینای مطلق در تشخیص جهت, حتی در ایستادنشان مثلا رو به قبله مشکل دارند, یعنی اگر وقتی رو به جهتی ایستاده اند حتی در همان جهت حرکت بدنی انجام دهند و کمی از مسیرشان منحرف شوند متوجه نمیشوند.

و کار بجایی میرسد که ممکن است خیلی از آن جهت اولیه شان منحرف شوند.

والدین اینگونه کودکان باید در همین سنین پایین بحث تجرک و جهت یابی را به عزییانشان آموزش دهند.

این یعنی اینکه به کودکانشان طریقه ی، صحیح راه رفتن,درج کردن نقشه ی مسیرها در ذهن,دقت به اطراف,تقویت حواس دیگر,استفاده از نشانه ها و علائم در مسیرو ... را آموزش دهندد.

آنچه برای من مشخص شد, چون دانش آموز نابینای مطلق در هنگام حرکات نماز از مسیر قبله منحرف میشوند باید

اولا: نحوه برخاستن را به او آموزش داد, یعنی اینکه موقع بلند شدن حتما از دستهایش کمک بگیرد, دو دستش را جلوی زانویش روی زمین بگذارد و با تکیه به آنها بدون اینکه یکی از پاها یا هر دوی آنها را جلو بیاورد بلند شود.

ثانیا:اول نشانه ای را روی فرش نماز خانه به یاد بسپارد تا محل پاها و مهرش را روی زمین بفهمد  ( مهر را دست نگیرد و بلند شود), وقتی مهرش را روی زمین در جای مناسب گذاشت ,یکبار سجده کند تا حدود جای پا و محل سجده اش را دریابد.

توضیح بیشتر اینکه در جایی از فرش بایستد که مثلا برآمدگی یا ریشه های فرش باشد یا کنار دیوار یا چیز دیگری (مبل صندلی ...) بایستد تا جای خود را تشخیص دهد.

ثالثا:به او گفته شود که در صف نماز جماعت گاهی وقتها با دست زدن به دست افراد کنارش از درست ایستادن خود مطمئن شود.

البته شاید گفته شود که خداوند از هیچ انسانی بیش از اندازه توانش توقع ندارد,اما من میگویم که با آموزش همین نکات کوچک به کودکان نابینایمان توانایی آنها را در همه ی مراحل زندگی بالا برده و به او کمک کرده ایم تا گامی بسوی استقلال فردی بردارد.

(حتما نظر بدهید)

 

 


[ شنبه 89/9/13 ] [ 11:23 عصر ] [ محمد مهدی دشتی ] [ نظر ]

در تاریخ سوم آذر ماه یک روز قبل از عید بزرگ غدیر با همت همکاران جشنی را در آموزشگاه نابینایان رسولیان برگزار کردیم که گزارش آن به صورت فایل پاور پوینت (تهیه شده توسط خودم) را در زیر قرار داده ام.

جشن عید غدیر

(لطفا نظرتان را درباره ی اسلایدها بدهید متشکرم)

 

 


[ جمعه 89/9/12 ] [ 10:55 صبح ] [ محمد مهدی دشتی ] [ نظر ]

پیشاپیش 12 آذر روز جهانی معلولین را به همه ی معلولین کشور تبریک می گویم .

به همین مناسبت امروز یک دوره مسابقه ویلچر رانی و  واکر رانی بین دانش آموزان جسمی و حرکتی مدارس استثنایی یزد,از طرف آموزش و پرورش استثنایی و با همت آموزشگاه نابینایان رسولیان برگزار گردید , که برندگان به شرح زیر میباشند.

ویلچر رانی پسران آقایان :

اول علی غنی   دوم  بهنام غریبشاهی  سوم علی اصغر دشتی

ویلچر رانی دختران خانمها

اول مریم غلامی  دوم زکیه امیری    سوم شیما امیریان

در واکر رانی آقایان

اول محمد عبد العلیان    دوم محمد مهدی دره زرشکی   و سوم مشترکا عماد شیرانیان و محمد جواد کارگر

ان شاء الله بزودی عکسها هم ضمیمه میشود.


[ چهارشنبه 89/9/10 ] [ 9:42 عصر ] [ محمد مهدی دشتی ] [ نظر ]

شما میدونید اون بالا چرا اینجوریه؟مشکوکم

اول یک تکه از فضای وبلاگ سفید یا خالی می مونه بعد آخرین مطلب ارسالی را نشون میده.؟


[ دوشنبه 89/9/8 ] [ 9:5 عصر ] [ محمد مهدی دشتی ] [ نظر ]

حالا اون امتیازاتی که در لینک زیر عنوان کردم به کنار .

امسال هنوز ابلاغ کادر آموزش و پرورش استثنایی یزد صادر نشده است , وقتی پرسیدیم چرا می گویند طراز حالا یا تراز ؟ استثنایی با بگفا ( برنامه ی صدور ابلاغ) نمی خونه.

مثلا در چارتی که برای استثنایی اومده جایی برای مربیان پرورشی دیده نشده ,...

این که ادارمون رئیس داره یا نه خیلی مهم نیست ولی ابلاغ که دیگه میخوایم.


[ دوشنبه 89/9/8 ] [ 8:54 عصر ] [ محمد مهدی دشتی ] [ نظر ]
   1   2      >
.: Weblog Themes By Pichak :.

درباره وبلاگ

محمد مهدی دشتی
نغمه دل اجتماعی ادبی فرهنگی اطلاع رسانی درد دل
آرشیو مطالب
امکانات وب